Sandvik camping – Östergötland

Sandvik camping är en av Caravan clubs rikscampingar. Den är belägen vid sjön Roxens norra strand cirka 30 minuter från Linköping. Det är en åretruntöppen camping och förutom campingtomter har de även campingstugor man kan hyra.

Campingen har ett fantastiskt fint läge precis vid sjön med en fin badplats och trevlig utsikt. En riktigt bra sak är att även tältplatsen är indelad i tomter med träd mellan varje plats. Detta ger skön morgonskugga och höjer trevlighetsnivån avsevärt. Oftast är ju tältplatser bara en stor öppen gräsmatta. Det finns även gott om bord med bänkar, i princip ett till varje plats, åtminstone på den längan vi stod på (plats 95-103, se kartan nedan). Tältplatser finns på två ställen och det andra stället är nog lite mer öppet.

Det är en riktigt trevlig camping och jag har egentligen bara positivt att säga om den. En liten nackdel är väl att man måste ha duschkort som man fyller på med pengar i receptionen. Det kostar 5kr för 5 minuter med varmvatten och även spisen gick på samma kort om man ville använda sig av den. Dock är det ju betydligt enklare med korten nu för tiden än när man var tvungen att ha mynt till duschen så egentligen är det inte ett jättestort problem. Blev det pengar kvar på kortet betalades dessa dessutom tillbaka och man behövde ändå ha med sig kortet för att komma in på toaletten/duschen.

Badplatsen är fin med sandstrand men även stora gräsytor ovanför och det finns flera grillplatser. Bottnen har dock ganska mycket stenar som gör lite ont att gå på men det finns även en brygga. Stranden är dock en kommunal badplats så det är fler än campinggäster som nyttjar denna.

I servicehuset finns ett stort kök med spisar och även kastruller att låna, micro, kyl och frys och utanför finns såväl en yta med stolar och bord under tak där det även finns en TV och utanför där en altan med bord och stolar och en grill. Så en bra camping om man behöver tillgång till kök eller allmänna ytor att sitta på. Något som kan vara en stor fördel när man kommer med motorcykel och tält. Det finns även en restaurang vid receptionen om man hellre ville köpa färdig mat. I receptionen fanns även en liten servicebutik och man kunde beställa nybakta frallor till morgonen efter.

Något jag saknade var att man inte kunde byta kylklampar.

En tältplats utan el kostar 210kr/dygn (caravan club-medlem 175kr/dygn). Vill man hellre hyra en stuga är priset 740kr/dygn (caravan club-medlem 630kr/dygn). Under högsäsong (12 juni-16 aug) är receptionen öppen alla dagar 9-21.

Tips på en riktigt trevlig väg precis vid campingen hittar du här.

2 kommentarer

  1. Tack för tipset om Sandviks camping, vilken kanoncamping. Utan ditt tips, hade jag nog aldrig hittat den. Jag kan dela med mig med två av min guldkorn, som tack för tipset: Sölje nära Glava i värmland och Grännas camping i Valdemarsvik.
    / Thomas

    • Kul att tipset kom till användning. Sölje är en riktigt fin camping och jag har faktiskt ett påbörjat inlägg om den. Den i Valdemarsvik får testas när tillfälle ges 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *