Recension Sea to summit X-serie

Det första jag köpte av märket Sea to summit var mitt kaffefilter. Jag tror att jag samtidigt köpte min kaffekopp eftersom kaffefiltret passar uppe på koppen, men det kan ha varit vid ett senare tillfälle. Hur som helst har jag numera samlat på mig hela serien av Sea to summits X-serie. På bilden nedan ser ni shotglas (x-shot), stor kopp (x-mug), två olika storlekar på skål (x-bowl och x-bowl xl) samt en tallrik (x-plate). Allt är ihopfällbart och det som är så fantastiskt bra är att de dessutom passar i varandra. Höjden på hela paketet blir runt 1,5 cm och då har man fått med sig allt man behöver att äta och dricka ur. Förutom det som är nedan på bilden har jag även kaffekoppen (x-cup). Det är dock den enda som inte passar ihop med allt det övriga om man även har den stora koppen. Här får man antingen välja mellan koppstorlekarna eller så får den ena ligga utanför.

Hela serien finns i flera olika färger, jag har färgen pacific blue. I år kom det även nya färger så det är inte svårt att hitta en färg man gillar. Man behöver ju såklart inte ha allt i samma färg heller. Är man flera som är ute kan det ju vara smart att ha olika färger med för att hålla ordning på vilken kopp som är vems.

Man kan även köpa paket av olika varianter. Tyvärr kan man inte köpa fodralet löst för ett sådant hade jag gärna haft till min samling. Så det kan vara en grej att tänka på om man vill ha ett sådant att köpa ett sådant paket, då får man dock tyvärr inte välja färg på delarna.

Jag är verkligen jättenöjd med mina delar och de fyller sin funktion väl. Jag tycker verkligen det är extra pluspoäng för att de är smarta och genomtänkta genom att de passar i varandra hopfällda. Detta gör att man får med sig allt utan att det tar mer plats. Att tallriken har kanter är väldigt bra när man äter utomhus och det är bra att det finns olika storlek på såväl skål som mugg.

Betyg 5/5

4 kommentarer

  1. Hej Saga. Vet du om det finns ”kastrull” i detta material, alltså med hård botten så jag kan använda på gasolköket?

  2. Tack för svar. Jag har letat dessa ”kastruller” på flera sportvaruhus men ej hittat någonstans, dock tallrikar o.d. Får väl skicka efter. 😊

    • Jag tror att XXL brukar ha i sina affärer om du har en sådan i närheten. Annars går det ju fint att beställa, finns ju många outdoor-butiker online.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *